c747ff92d87b3d10ef4b767938f9baa4.jpg

duplicate, files, bestanden

12 manieren om gigabestanden te delen

We laten zien welke mogelijkheden er zijn om grote bestanden te verzenden vanaf je pc, notebook maar ook smartphone of tablet.

Als je bestanden wil rondsturen via e-mail, loop je al snel tegen beperkingen aan. Bij de meeste e-maildiensten passen in de bijlage namelijk slechts enkele megabytes. Deel je liever grote bestanden via het web, dan moet je op zoek naar een andere oplossing.Tip 1: Google Drive

De meeste internetproviders hanteren voor hun e-mailaccounts een bestandslimiet van vijf of tien megabyte. Hiermee lukt het nog net om een foto te verzenden, maar meer hoef je niet te verwachten. E-maildiensten zijn dan ook niet zo geschikt om omvangrijke bestanden te verspreiden. Een uitzondering hierop is Gmail. Deze dienst werkt namelijk naadloos samen met de online opslagdienst Google Drive.

Alle bestanden die je in Google Drive bewaart, deel je eenvoudig via Gmail. Op deze manier lukt het om maximaal 10 GB aan data te verzenden in één e-mail. Je zet eerst de gewenste bestanden online. Log in met je Google-account. Blader in Google Drive zo nodig naar de map waar je het bestand wil opslaan. Klik linksboven op het rode pictogram Uploaden (pijltje omhoog).

Geef aan of je losse bestanden of een complete map wil uploaden. Blader naar de juiste locatie op je pc en kies voor OK / Uploaden starten. In het voortgangsvenster zie je precies wanneer de bestanden online staan.

Bestanden die je naar Google Drive uploadt, deel je later gemakkelijk met vrienden.

Related Posts

Waarom een goedkope cloud fiks duur kan uitpakken

Identity Management in de cloud

Microsoft bouwt derde datacenter in Middenmeer

50 slimste bedrijven van de wereld

Office voor Windows 10 krijgt twee gezichten

MKB: eigen servers of liever naar de cloud?

Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *