b3fb1a536e5c5e1c48c1304ab81f5cc8.png

Bimodal IT

Bimodal IT is schadelijk voor je organisatie

Bimodal IT vindt zijn weg naar multinationals, maar Forrester Research vindt het de verkeerde aanpak van het hedendaagse probleem dat de klant vraagt om meer digitale contactpunten met bedrijven en organisaties.

CIO’s die kiezen voor bimodal IT maken een strategische vergissing. Ze verwateren de focus van hun IT-afdeling en verliezen cruciale doelen uit het oog, zoals het binnenhalen van nieuwe business in dit digitale tijdperk. Dat komt doordat het creëren van een systeem met twee separate units waarmee bedrijven langzaam werken aan stabiliteit in hun backoffice en tegelijkertijd snelheid ontwikkelen in het uitrollen van digitale projecten, niet ten goede komt aan het bredere welzijn van de business, de bedrijfsprocessen en de organisatorische veranderingen die nodig zijn om de klantervaring te optimaliseren, zegt Forrester.“Bimodal IT gaat tegen de belangrijkste principes in als het gaat om klantobsessie”, zegt Sharyn Leaver, een analist bij Forrester die CIO’s adviseert. “Klantgerichte business-technologie moet worden neergezet in een aaneengesloten geheel door de hele organisatie heen. Bimodal doet precies het tegenovergestelde en zegt eigenlijk dat we twee verschillende organisaties langs elkaar heen moeten laten draaien met ieder zijn eigen modus operandi en eigen doelen, die wezenlijk van elkaar verschillen.” Bedrijven moeten juist sneller werken om klanten centraal te laten staan in hun tech-strategie, zegt Leaver.

Waarom bimodal slechts een trendy pleister is

Het bereiken van die nieuwe klantgerichte focus is geen peulenschil. Digitale technologieën dagen CIO’s en CEO’s uit om zichzelf te onderscheiden van concurrenten en tegelijkertijd moet worden voldaan aan hogere verwachtingen en veranderende voorkeuren van klanten in hoe zij willen omgaan met commerciële merken. Bedrijven erkennen dat de traditionele levering van IT-oplossingen niet oplevert wat je aan innovatie nodig hebt. Grote ondernemingen zoals Ford Motor en Avnet hervormen zich rond bimodal IT.

Op de volgende pagina: Bimodal isoleert IT van de business.

Related Posts

40 alarmsignalen dat je team niet agile werkt

5 tekenen dat je startup ten dode is opgeschreven

API’s zorgen voor democratisering van informatie

De beste IT’ers rekruteren? Ik ga voor de 5 V’s

38 Android apps voor op de zaak

Waarom big data geen vruchten afwerpt

Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *