3d5fc89d063c138e355962403da911a7.jpg

Scareware pop-up

Jongeren trappen eerder in internetscams dan ouderen

Men is geneigd te denken dat vooral ouderen makkelijker of sneller in internetscams trappen dan de jongere internetter maar niets is minder waar.

Uit een onderzoek van Microsoft blijkt dat 50 procent van de mensen tussen de 18 en 34 jaar zich lieten belazeren door internetfraudeurs. Bij mensen tussen de 36 en 54 jaar is dat percentage rond de 34 procent en bij mensen boven de 55 jaar slechts 17 procent.Het gaat hierbij dan om het reageren op misleidende pop-ups, phishing e-mails, het downloaden van malafide software of het bellen naar nep-supportdesks of gebeld worden door oplichters. Microsoft deed dit onderzoek in elf verschillende landen maar vertelde niet hoeveel mensen er meededen aan dit onderzoek.

Verrassend

“De resultaten kunnen in eerste instantie nogal verrassend zijn aangezien oplichters zich vaak richten op oudere mensen,” aldus Cortney Gregoire, auteur van het rapport en Senior Attorney in Microsoft’s Crimes unit. “Door pop-ups, spam mail en malafide websites om te zetten kunnen fraudeurs een breder publiek bereiken inclusief jongere slachtoffers. Het doel van de oplichters is in elk geval hetzelfde; inspelen op angst en bedrog om mensen geld en/of data afhandig te maken.” Het maakt daarbij niet uit hoe oud of jong de slachtoffers dan zijn.

Related Posts

Is ransomware echt te stoppen?

Smart

4 cruciale eigenschappen van security providers

5 dev

Zerodays Linux

Achter elke domme gebruiker zit een nog dommere IT

Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *