7b12955e93fa3edc7f9c001a7f57444d.jpg

cloud, rain, stormy

Bedrijven blijven cloud wantrouwen

Ondanks dat vrijwel alles tegenwoordig in cloudvorm te verkrijgen valt, zijn er genoeg bedrijven te vinden die niet voor as-a-Service dienstverlening warmlopen.

Waar de adoptiegraad van consumenten door eenvoudige diensten als Dropbox, Gmail en Evernote 100 procent nadert, blijven bedrijven voorlopig nog achter. Twee deze week uitgebrachte studies laten zien dat cloud voor een groot aantal bedrijven geen optie is. Beveiliging en een gebrek aan benodigde expertise worden als voornaamste redenen genoemd.Schrik zit er goed in

Zo laten negen van de tien Amerikaanse CISO’s en IT-managers verantwoordelijk voor beveiliging weten dat ze de beveiliging van cloudsystemen en dataprivacy binnen de cloud nog steeds zorgelijk vinden. Volgens journalist en analist Tony Bradley is dit met name voor de adoptie onder het mkb een bedreiging: het midden- en kleinbedrijf wordt afgeschrikt door hacks bij grote bedrijven en de regelmatige datalekken die plaatsvinden. “Ze raken verlamd en worden passief”, constateert hij.

In een studie van het Britse centraal statistiekbureau ONS werd dinsdag gesteld dat slechts 20 procent van de productiebedrijven in het Brits koninkrijk cloudsoftware gebruikt. Als reden wordt door de helft van deze organisaties opgegeven dat “onvoldoende kennis en expertise” vaak aanleiding geven om juist geen cloud te gebruiken. Toch is de meest genoemde reden dat cloud de risico’s op inbraken en datalekken vergroot.

Bedrijven kieskeurig bij keuze workloads

Ook november was bepaald geen ‘goed-nieuws-show’ voor cloudadoptie. Zo liet liefst 96 procent van de Australische CIO’s in een onderzoek van Forrester weten zich zorgen te maken over bescherming van data. “We zien maar weinig verschillende workloads in cloudomgevingen draaien vanwege het gebrek aan vertrouwen”, zei CEO Monte Davis van NTT Communications, opdrachtgever voor de studie. Alleen dataverwerking zonder gevoelige gegevens komt in aanmerking voor de hybride of publieke cloud.

Infographics

Related Posts

We zien door de wolken het bos niet meer

De IT

Data

‘Disruptie betekent zoeken naar nieuwe partners’

Welke gek betaalt er nou voor privacy?

IBM gaat kopen, kopen, kopen

Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *