2fcace1d4d8e917556d473a96cd75931.png

whoops error

8 schandalige acties van techbedrijven

Stuk voor stuk zetten techgiganten geweldige producten en diensten in de markt. Maar ze begaan soms ook grove fouten met desastreuze gevolgen.

Bloggers die onder druk gezet worden, gebruikers die als proefkonijnen ingezet worden of een slippertje met een collega. Grote en succesvolle bedrijven zijn niet altijd de braafste en daarom hebben we acht schandalen op een rijtje gezet.1. Samsungs vergiftiging van loonslaven

De werkomstandigheden in fabrieken van Samsung worden regelmatig bekritiseerd. Werknemers klagen over peesontstekingen, gewrichtspijnen en RSI-klachten, omdat ze te zwaar en onverantwoord werk doen.

In 2011 bereikte dat zijn hoogtepunt. In een fabriek in Seoul hadden personeelsleden de taak, zonder enige bescherming, computerchips in een vat met chemicaliën te dopen. Meerdere werknemers kregen last van een agressieve vorm van bloedkanker: leukemie. Sommigen kwamen zelfs te overlijden. Een van hen is de 22-jarige Hwang Yi-mi uit Zuid-Korea, waar in 2014 een film op is gebaseerd, getiteld: Another Promise.

Pas jaren later erkende Samsung grove fouten te hebben gemaakt bij de omstandigheden waarin fabrieksmedewerkers in het verleden hebben gewerkt.

2. Samsung houdt bloggers vast

We blijven nog even bij Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf bood in 2012 meerdere bloggers aan om de IFA (vakbeurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten) te bezoeken in Duitsland. Na een vlucht van 3500 kilometer werden de bloggers verplicht om Samsung-uniformen aan te trekken en te helpen bij de promotie van producten.

Toen Clinton Jeff, een van de bloggers bezwaar maakte bij een PR-medewerker kreeg hij te horen dat als hij niet meewerkte, zijn eigen terugreis en hotel moest betalen. Later nam de PR-vertegenwoordiger weer contact op met Jeff en wilde Samsung wél zijn terugreis betalen, maar dan moest hij per direct vertrekken of net als de overige bloggers het Samsung-shirt aantrekken, helpen op het evenement en daar nooit over schrijven.

Op de volgende pagina: The Fappening en wordt Microsoft gesnapt.

Related Posts

40 alarmsignalen dat je team niet agile werkt

Bimodal IT is schadelijk voor je organisatie

5 tekenen dat je startup ten dode is opgeschreven

API’s zorgen voor democratisering van informatie

De beste IT’ers rekruteren? Ik ga voor de 5 V’s

38 Android apps voor op de zaak

Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *